2008-10-08

3 Sidor tjohej.

Jaha, "favoritsidor", inte för jag är så mycket för att surfa men jag slänger väl upp några (rättare sagt 3) här då.

1. deviantArt
Denna sida är en "art-community"där artister med olika stilar, allt från webbdesigners till traditionella målare, samlas och lägger upp sina verk och då man kan söka på dessa och även kommentera/lägga till favoriter. Varje användare har även en journal som man kan skriva i, lite som en blogg. Det finns även premiumanvändare som då får tillgång till att ändra utseende på sin Journal med hjälp av CSS och kan även bygga om sin första sida genom att flytta på element.

Jag valde den för att det är en bra sida för inspiration och även för att visa upp sitt eget arbete och få kommentarer, kritik, hur man kan förbättra sig osv. Det är även kul att se andra personer, som inte bara håller på med samma sak som en själv, vad dom gör och även kommentera deras arbete och ge dom kritik (om nu så önskas, vissa kan vara petiga :P).

Det va det lite kort och gott om dA. Ni hittar sidan här : deviantArt


2. VimeoVimeo är en videosida, mycket som YouTube men inte lika stor, men en sak skiljer dessa åt; Vimeo har "HD" videos som man kan ladda upp, vilket jag själv tycker youtube borde skaffa. Det betyder att man kan ladda upp 720p HD videos (1366x720 eller vad det nu är för upplösning) på deras sida och folk kan sen se den e uber-kvalité, streamat!!

Den största skillnaden, utan HD-delen, på vimeo och YouTube är att det är mindre "skräp" på vimeo, alltså det är mindre "roliga" videos och mer seriösa, om man nu vill kalla det så, videos.

Jag gillar denna sida p.g.a HD supporten, om jag skulle hitta en video på vimeo som är i HD och jag hittar samma på YouTube skulle jag så klart välja vimeo. Nu är det så att alla har ju inte laddat upp i HD, men jag tycker att den vanliga kvaliteten är nog lite bättre än YouTube. Baksidan med sidan är att det är inte alls lika stort urval av videos att titta på, än (kan man ju hoppas på =)).

Besök den gärna! vimeo.com


3. Wowhead


Ojojoj, geek varning? Haha, snacka om ha "dåliga" favoritsidor... En sak är säker, om jag inte skulle spela spelet (World of warcraft) då skulle jag aldrig besöka denna sida, aldrig.

Det sidan går ut på är att den samlar in information om alla monster, bossar, saker som finns i spelet och publicerar dom på denna sida. Det betyder att du kan söka på ett svärd, t.ex., som du vill ha och då visar den vem,vart, hur stor chans etc den har att tappas av den bossen eller vad det nu kan vara. Detta är helt värdelöst för de som inte spelar, men jag kan säga att det är f-n det bästa som finns om du spelar spelet. Det finns även forums och mycket andra saker. Plus att jag tror inte det finns en ända spelar som INTE känner till denna sida, kanske de som precis har börjat och inte har några vänner som spelar.

Kunde inte komma på en bättre :P men besök gärna: Wowhead.

Inga kommentarer: